Hovězí steak


Máme možnost naučit se přípravu steaku metodou pravidelného otáčení, jak ji připravují kuchařští mistři, když mají k dispozici pouze pánvičku. Steak připravil Patrik Lexa.
200 g hovězího steaku ze svíčkové
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
mletý pepř
sůl
30 g másla
2 stroužky česneku
1 větvička rozmarýnu
Steak vyjmeme z lednice a necháme temperovat na pokojovou teplotu, po obvodě pomocí provázku svážeme do úhledného tvaru, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Na rozpálené pánvi opečeme metodou pravidelného otáčení, tzn. z každé strany opékáme 1 minutu, ne déle!, z každé strany tak učiníme 6 x (celkem 12 minut).
Poté pánev odstavíme, přidáme máslo, rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a rozpouštějícím se máslem přeléváme steak (glazujeme).
Podáváme např. se smetanovým špenátem a opečenými brambůrky.
Ohodnoťte tento recept: