Různé

Francouzská omeleta

Ačkoliv se příprava omelety zdá snadná, nemusí se každému na poprvé vydařit na jedničku. Chce to trpělivost, sledovat záznam z natáčení a napříště budete určitě sklízet ovace nad nádhernou a vlahou omeletou! Omeletu připravila Radka Matýšková.

2 vejce
špetka soli
1 polévková lžíce mléka
1 polévková lžíce nadrobno nakrájené pažitky
15 g másla
20 g šunky nakrájené na kostičky
20 g tvrdého tučného sýru na kostičky
podle chuti pár kapek lanýžového oleje

Vejce vyklepneme do misky, ochutíme solí, přidáme mléko, pažitku a vidličkou prošleháme. Rozpálíme pánvičku, vložíme máslo, opečeme šunku, vlijeme vejce, zlehka promícháme, necháme zatáhnout, nesmíme nechat vysušit, na střed nasypeme sýr a omeletu opatrně zabalíme od stran na střed, utáhneme, na závěr na vrch přidáme kousek másla a pokapeme lanýžovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl