Zamilované jahody v mátovém želé

Vyberte vhodné skleničky, čím hezčí sklenice, tím větší úspěch sklidíte. Dezert je jednoduchý na přípravu, přitom velmi efektně vypadá. Doporučuji připravit cca 6 hodin předem, aby mělo želé šanci dobře ztuhnout a chuť a vůně máty se dobře rozležela a ochutila želé. Může se podávat s kysanou smetanou i bez ní.
4 porce
želé s jahodami
400 g čerstvých jahod
1 sáček červeného dortového želé
1 svazeček máty
80 g krystalového cukru
150 g zakysané smetany
kůra z jednoho pomeranče
kůra z jednoho citrónu
1. Jahody nakrájíme na měsíčky a vložíme do pohárů či skleněných mističek.
2. Dortové želé připravíme podle návodu, přidáme cukr, ještě do vlažného vmícháme nasekanou mátu a zalijeme jím jahody a necháme ztuhnout.
3. Podávat můžeme se lžící zakysané smetany, posypané nudličkami kůry z dobře omytého pomeranče a citrónu.
Ohodnoťte tento recept: