Maso

Minutkové roštěnky esterházy

Jméno maďarského šlechtice, grófa Esterházy, nosí mnoho celosvětově známých pokrmů (guláše, hovězí pečeně, palačinky). Ondřej s Filipem zvolili moderní minutkovou variantu roštěnek. Klíčem k úspěchu je samozřejmě dobré kvalitní maso.

4 porce

600 g hovězí roštěné
4 lžíce hořčice
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
60 g sádla
2 mrkve
2 kořenové petržele
1 cibule
50 g másla
20 g kaparů
citronová šťáva
4 lžíce zakysané smetany

Roštěnou nakrájíme na steaky, které z obou stran osolíme, opepříme, posypeme paprikou (nejlépe maďarskou J), potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet.

Steaky opečeme na sádle z obou stran, zprudka a krátce, poté je necháme „dojít“ na nižší teplotu a odstavíme.

Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na tenké nudličky (Juliene). Na másle osmahneme nejprve mrkev a petržel, po chvilce přidáme cibuli, opékáme zprudka a krátce, přidáme kapary, zastříkneme citronovou šťávou a lehce osolíme.

Roštěnky podáváme s porcí zeleniny a doplníme zakysanou smetanou. Roštěnky se obvykle podávají se širokými nudlemi.

Další recepty Celý díl