Ryby a mořské plody

Pstruh v soli a salát frisée v hořčicovém dresinku

6 porcí

3 pstruzi
2 hrnky hrubé mořské soli bez jodu
2 hrnky krupicového cukru
1 pomeranč
1 citron

salát

1 menší salát frisée
2 lžíce medové hořčice
střik bílého vína
čerstvý kopr
sůl
3 ředkvičky
klíčky česneku

Pstruhy vyfiletujeme. Sůl promícháme s cukrem v poměru 1:1, ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou a šťávou. Filety pstruha vložíme do této směsi tak, aby byly zakryté, a necháme odležet dle velikosti filetů asi 2−3 hodiny v pokojové teplotě.

Poté filety vyjmeme, očistíme od marinády a stáhneme kůži. Maso nakrájíme na proužky a tvarujeme rolky.

Hořčici promícháme s koprem a bílým vínem. Vše upravíme na talíř společně se salátem, ředkvičkou a klíčky.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl