Ryby a mořské plody
Pstruh v soli a salát frisée v hořčicovém dresinku


6 porcí
3 pstruzi
2 hrnky hrubé mořské soli bez jodu
2 hrnky krupicového cukru
1 pomeranč
1 citron
salát
1 menší salát frisée
2 lžíce medové hořčice
střik bílého vína
čerstvý kopr
sůl
3 ředkvičky
klíčky česneku
Pstruhy vyfiletujeme. Sůl promícháme s cukrem v poměru 1:1, ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou a šťávou. Filety pstruha vložíme do této směsi tak, aby byly zakryté, a necháme odležet dle velikosti filetů asi 2−3 hodiny v pokojové teplotě.
Poté filety vyjmeme, očistíme od marinády a stáhneme kůži. Maso nakrájíme na proužky a tvarujeme rolky.
Hořčici promícháme s koprem a bílým vínem. Vše upravíme na talíř společně se salátem, ředkvičkou a klíčky.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů