Čerstvé bazalkové nudle s uzeným pstruhem, špenátem a ricottou


Domácí těstoviny provoněné bylinkou nemají chybu. S nimi se dobře snoubí oblíbená kombinace špenátu a ricotty, zpestřená výrazným, ale jemným pstruhem.
4 porce
domácí nudle
snítka čerstvé bazalky
200 g hladké mouky 00
2 vejce
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
voda podle potřeby
Bazalku nasekáme najemno a smícháme s moukou, vejcem, olejem, solí a trochou vlažné vody v hladké a tuhé těsto. Těsto je dobré nechat alespoň půl hodiny odležet.
Poté z něj vyválíme (lepší je použít strojek na těstoviny) tenký plát, ze kterého krájíme širší nudle, které vaříme na skus v osolené vodě s trochou oleje. Na porci těstovin klademe porci níže upravené směsi.
směs na špagety
40 g másla
6 stroužků česneku
160 g uzeného pstruha
400 g čerstvého špenátu
100 g ricotty
sůl
mletý pepř
Na másle orestujeme nasekaný česnek, přidáme kousky uzeného pstruha, spařeného a vymačkaném špenátu a smícháme s ricottou, osolíme, opepříme.
Ohodnoťte tento recept: