Těstoviny

Šunkofleky s okurkovým salátem

Neodolatelné jsou s křupavou krustičkou dozlatova upečené šunkofleky – už patří mezi českou klasiku, ke které si dopřejeme křupavou nakládanou okurku nebo voňavý okurkový salátek.

6 porcí

šunkofleky

500 g suchých těstovinových flíčků
lžíce sádla
20 g sádla
1 velká cibule
500 g uzeného masa (maso z žeber, krkovičky)
6 vajec
sůl
mletý pepř

Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby se neslepily.

V zapékací míse osmahneme na sádle na kostičky nakrájenou cibuli, zarestujeme kousky uzeného masa a smícháme s těstovinami.

Vložíme do trouby na chvilku zapéct, poté vmícháme rozkvedlaná vejce se solí a pepřem a dopečme dozlatova.

okurkový salát

2 salátové okurky
cukr
vinný ocet
olej
mletý pepř
sůl

Oloupané okurky nahrubo nastrouháme a dochutíme uvedenými ingrediencemi.

Další recepty Celý díl