Čoko-pivní dortíky s pivním karamelem a jahodami


Čokoládová sladkost na slavnostní příležitost, pocházející z Itálie.
karamel
100 g krupicového cukru
150 ml černého piva
těsto
5 žloutků
75 g krupicového cukru
350 ml plnotučného mléka
50 g mletých lískových oříšků nebo mandlí
50 g kakaa
100 ml černého piva
jahody na podávání
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme pivem, promícháme a redukujeme do husté karamelové konzistence. Poté karamelem vylijeme mističky (mističkou hezky zakroužíme, aby byl karamel i na stěnách), vložíme do lednice a necháme zatuhnout.
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a přidáme všechny ingredience – plnotučné mléko, mleté oříšky, kakao a černé pivo.
Těsto vlijeme do připravených mističek, mističky vložíme do vyššího pekáče s vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40−50 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Před podáváním ponoříme mističky na dvě vteřiny do horké vody, obkroužíme obvod dortíku, vyklepneme na talířek a zdobíme jahodami.
Ohodnoťte tento recept: