Ryby a mořské plody

Kapří hranolky

Kapří hranolky jsou velmi populární, jedí je rády i děti. Vězte, že se po nich jen zapráší.

6 porcí

2 filety kapra
4 vejce
sůl
100 ml bílého vína
400 g strouhanky
2 chilli paprička
2 hrsti bylinek (pažitka, petrželka, oregano)
olej na smažení

Filety nakrájíme na hranolky a osolíme.

Strouhanku smícháme s chilli, sekanou pažitkou, najemno nakrájenou jarní cibulkou, vejcem v jemné těstíčko, ve kterém obalujeme hranolky a v oleji je smažíme dozlatova.

Na papírovém ubrousku necháme okapat a podáváme s dipem a listovým salátem.

omáčka

velký bílý selský jogurt
lžíce plnotučné hořčice
střik bílého vína
hrst kopru
hrst pažitky
1 jarní cibulka
špetka cukru
mletý pepř
sůl

Všechny ingredience smícháme s nasekanými bylinkami a nakrájenou cibulkou.

listový salát

1 hlávka listového salátu
1 svazek ředkviček
1 salátová okurka
citron
med
vinný ocet růžový
mletý pepř
sůl

Omytý a okapaný listový salát natrháme, ředkvičky nakrájíme na plátky, okurku na hranolky a vše ochutíme citronovou šťávou, podle chuti medem, pár kapkami vinného octa, pepřem a solí.

Další recepty Celý díl