Špízy z amura


Atraktivní špízy, z nichž si stahujete soustečko po soustu a každé je přitom jiné, určitě nehrozí kulinářskou nudou. Podle svého gusta použijte oblíbené suroviny, bylinky i marinády. Nechte si chutnat na špízech z pohořelické hráze.
4−6 porcí
2 filety z amura
marináda
4 stroužky česneku
2 lžičky hrubozrnné soli
100 ml oleje
150 g anglické slaniny vcelku
200 g žampionů
2 cibule
2 papriky
Filety amura nakrájíme podél na 2 až 3 dlouhé pruhy.
V míse smícháme drcený česnek, sůl a olej. Do této marinády vložíme pruhy z amuřího filetu a necháme odležet alespoň hodinu.
Ze slaniny nakrájíme přiměřené špalíčky, ty spolu s žampiony, kolečky cibule a kousky paprik střídavě napichujeme na špíz a prokládáme rybím masem.
Grilujeme z obou stran, při pečení ještě potíráme marinádou, grilujeme 8−10 minut.
grilovaná rajčata
8−12 malých rajčat
2 červené cibule
2 stroužky česneku
hrst bazalkových lístků
snítka rozmarýnu
1 lžíce cukru
2 špetky hrubozrnné soli
střik citronové šťávy
olivový olej
Rajčata podélně rozkrojíme, cibuli nakrájíme na klínky a vše naskládáme je do grilovací misky, zakápneme citrónem, posypeme cukrem, sekanými bylinkami, jemně sekanou šalotkou a česnekem. Zalijeme olejem, osolíme a vložíme asi na 7-10 minut do rozpáleného grilu.
Ohodnoťte tento recept: