Maso

Maková panenka plněná sušenými meruňkami s petrželovým pyré

Tento recept je důkazem rodinné atmosféry našeho štábu, tedy i spolupráce. Vymýšleli jsme kombinaci máku s masem. Náš zvukař Lukáš Martina pohotově navrhl makovou panenku, kterou Ondřej dotáhl do podoby výborného moderního pokrmu.

4−6 porcí

800 g velké vepřové panenky
200 g sušených meruněk
čerstvý zázvor o velikosti palce
1 chilli paprička
2 snítky máty
40 g hnědého cukru
1 citron
50 g nemletého máku
olivový olej
30 g másla
sůl

Maso očistíme a podélně prořízneme kapsu. Na troše oleje orestujeme na kostičky nakrájené meruňky, oloupaný zázvor, chilli, mátu, zasypeme cukrem, zarestujeme, zastříkneme citronem, dochutíme solí, zamícháme a odstavíme. Směs plníme do panenky. Celý kus masa osolíme a obalíme v celém máku.

Na pánvi opečeme na trošce oleje panenku ze všech stran, přidáme máslo, zakryjeme pokličkou a dopečeme dorůžova. Plátky panenky doplníme petrželovým pyré.

petrželové pyré

250 g kořenové petržele
400 g brambor
30 g másla
150 ml smetany
sůl

Očištěnou petržel a brambory společně uvaříme doměkka, slijeme vodu, zeleninu rozmixujeme nebo rozšťoucháme, smícháme s máslem a smetanou, podle chuti osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl