Balila

Těšíme se, až nám pošlete své ohlasy na tento nezvyklý, exotický moučník z ječných krup! Ondřej zabodoval - jednoduché, chutné, zdravé i levné!
4 porce
200 g ječných krup (nejlépe vel. 3)
1 citrón
1 velký pomeranč
150 g cukru krupice
50 ml olivového oleje
50 g mandlí
50 g loupaných pistácií
1. Kroupy namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
2. Z pomeranče a citrónu oškrábeme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu mírně zahřejeme a rozpustíme v ní cukr.
3. Do rozvaru přidáme nastrouhanou kůru a olivový olej, chvilku povaříme a necháme trochu zredukovat (zhoustnout), nalijeme na vařené kroupy, které jsme přendali do pěkné nádoby (nejlépe širší a nižší mísa), dobře promícháme a dáme do lednice.
4. Ořechy nasekáme a nasucho opražíme. Kroupy v rozvaru zasypeme ořechovou směsí a dáme opět do lednice alespoň na 2 hodiny. Moučník podáváme chlazený.
Ohodnoťte tento recept: