Ryby a mořské plody
Treska s krustou z kukuřičného chleba


Nejtradičnější rybou Portugalska je treska. Jemné netučné maso tresky je velmi výživné a s dokřupova upečenou krustou chutná výtečně.
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g staršího kukuřičného chleba
100 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme cibuli s česnekem dosklovata, vmícháme petrželku, necháme rozvonět a odstavíme.
Střídku chleba nastrouháme, přidáme nasekaný česnek a olivový olej, dobře promícháme. Krustou poklademe každou porci tresky, kterou jsme lehce osolili.
Dno pečicí nádoby poklademe ve slupce vařenými a rozmáčknutými bramborami, navršíme cibulovou směs, poté tresku s krustou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 10 minut.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů