Moučníky a cukroví

Čokoládový dort Nemesis s mascarpone a jahodami

Dort Nemesis je vydatný, snadno zhotovitelný dezert, hutný díky kvalitní čokoládě, doplněný hedvábným mascarpone a osvěžený čerstvými jahodami.

10 porcí

337 g 70% čokolády
225 g másla
337 g krystalového cukru
5 vajec

Na podávání

500 g jahod
300 g mascarpone
moučkový cukr podle chuti
2 lžičky ztužovače do šlehačky

Nad vodní lázní rozpustíme máslo s čokoládou.

Vejce vyšleháme s cukrem a vešleháme k nim čokoládovou směs. Těsto nalijeme do formiček nebo do jedné pečicí formy, pečeme ve vyhřáté troubě 30−35 minut a necháme zchladnout.

Mascarpone smícháme s cukrem a ztužovačem šlehačky, jahody nakrájíme na čtvrtky.

Čokoládový řez zdobíme šlehačkou a jahodami.

Další recepty Celý díl