Moučníky a cukroví
Čokoládový dort Nemesis s mascarpone a jahodami
Dort Nemesis je vydatný, snadno zhotovitelný dezert, hutný díky kvalitní čokoládě, doplněný hedvábným mascarpone a osvěžený čerstvými jahodami.
10 porcí
337 g 70% čokolády
225 g másla
337 g krystalového cukru
5 vajec
Na podávání
500 g jahod
300 g mascarpone
moučkový cukr podle chuti
2 lžičky ztužovače do šlehačky
Nad vodní lázní rozpustíme máslo s čokoládou.
Vejce vyšleháme s cukrem a vešleháme k nim čokoládovou směs. Těsto nalijeme do formiček nebo do jedné pečicí formy, pečeme ve vyhřáté troubě 30−35 minut a necháme zchladnout.
Mascarpone smícháme s cukrem a ztužovačem šlehačky, jahody nakrájíme na čtvrtky.
Čokoládový řez zdobíme šlehačkou a jahodami.
Ohodnoťte tento recept:
66 hlasů