Maso

Máslová paštika z drůbežích jater

Paštika podle Patrika Bečváře je jemná, s pikantním brusinkovým přelivem. Skvěle chutná k jakémukoliv pečivu.

10 porcí

500 g drůbežích jater
3 vejce
2 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
mletý pepř
sůl
250 g přepuštěného másla
200 g brusinkového kompotu
2 plátky želatiny
voda na namočení
pečivo na podávání

Očištěná kuřecí játra nakrájíme nahrubo, vložíme do mixeru spolu s vejci, drceným česnekem, drhnutým tymiánem, opepříme, osolíme a dohladka rozmixujeme.

Do směsi na závěr zamixujeme přepuštěné máslo. Vlijeme do pečicí nádoby a ve vodní lázni (nádobu s paštikou vložíme do pekáčku s vodou) pečeme ve vyhřáté troubě při 100 °C 30−40 minut.

Po upečení dáme vychladit. Na paštiku nalijeme přes sítko brusinkový přeliv (viz dále) a necháme ztuhnout.

Brusinkový přeliv

Želatinu namočíme a necháme nabobtnat.

Brusinkový kompot prohřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu (nevaříme). Přes sítko nalijeme na paštiku a necháme v chladu ztuhnout.

Paštiku podáváme s pečivem.

Další recepty Celý díl