Maso

Skotské vejce

Myslíme, že se skotské vejce stane ve vaší kuchyni hitovkou. Ačkoliv kalorické, chutná skvěle.

6 porcí

500 g mletého vepřového masa (libovější, např. z plece)
150 g tepelně neupravené slaniny
2 šalotky
1 vejce
30 g strouhanky
1 hrst sekané šalvěje
1 hrst sekané plocholisté petržele
sůl
černý pepř

6 vajec uvařených natvrdo
50 g hladké mouky
2 vejce na obalení
100 g obyčejné nebo panko strouhanky
slunečnicový olej na smažení

Na podávání

6 lžic majonézy
1 lžička dijonské hořčice
citronová šťáva
listy salátu

Mleté maso smícháme s na kostičky nakrájenou slaninou, šalotkou, vejcem, nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem.

Oloupaná vejce obalíme v mouce, poté v masové směsi (asi 0,5 cm silné), opět obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance.

Smažíme ve vyšší vrstvě oleje pozvolna dozlatova. Po usmažení vyjmeme, odložíme na savý papír a podáváme s majonézou ochucenou dijonskou hořčicí a citronovou šťávou, doplníme listovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl