Maso

Savojské kapustové roládky s bramborem

8 porcí

8 větších kapustových listů
150 g pancetty
1 cibule
600 g mletého libovějšího vepřového masa (např. z plece)
muškátový oříšek
1 lžička drceného římského kmínu
600 g brambor uvařených ve slupce
2 lžičky kmínu
sůl
4 snítky tymiánu
200 ml bílého vína na podlití

Jednotlivé kapustové listy krátce spaříme ve vroucí vodě, poté ihned zchladíme. Rozložíme na utěrku, osušíme a tuhou část od kořene zlehka naklepeme.

Pancettu a cibuli nakrájíme na kostičky. Nejprve ji ve hlubší pánvi vypečeme, potom přidáme cibuli a opékáme dosklovata, vmícháme maso, opečeme a ochutíme muškátovým oříškem, římským kmínem a solí. Odstavíme, necháme prochladnout a balíme do kapustových listů.

Do pekáče vložíme jednotlivé kapustové roládky, které prokládáme vařenými brambory (můžeme mírně rozmáčknout), podlijeme vínem, rozložíme snítky tymiánu, zasypeme kmínem a osolíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl