Králičí tlačenka


Jestlipak jste chutnali tlačenku z jemného králičího masa? Inspirujte se receptem Martina Slezáka.
500 g ořezu z králíka
200 g králičích a drůbežích jater a ledvinek
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
2 plátky celeru
snítka tymiánu a rozmarýnu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
1 lžička soli
200 ml balsamikového octa
500 ml masového vývaru
100 g práškové želatiny
100 ml vodyNa podávání:
cibulovo-jablkový salátek
Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na drobné kostičky. Tymián a rozmarýn nasekáme.
V pánvi orestujeme zeleninu na olivovém oleji, přidáme králičí maso, opečeme, vmícháme bylinky a cukr, opečeme, osolíme, zalijeme balsamikovým octem a vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Dusíme asi hodinu doměkka.
Maso po uvaření vyjmeme, obereme a nakrájíme. Vývar zredukujeme, abychom získali 250 ml tekutiny. Ledvinky a játra očistíme, nakrájíme a vložíme do redukce, povaříme, vmícháme i maso.
Želatinu namočíme do vlažné vody a necháme rozpustit, poté vmícháme do směsi a plníme do plastového střeva, necháme ztuhnout a vychladit.
Plátky tlačenky podáváme se salátkem z najemno nakrájené cibule, kterou smícháme s nudličkami jablíčka a zakápneme vinným octem.
Ohodnoťte tento recept: