Maso

Dršťky à la stroganoff

Nápaditá a velmi chutná příprava drštěk. Pro kuchařku či kuchaře je velmi pohodlné koupit dršťky již předvařené, jídlo je pak hotové velmi rychle.

4 porce

1 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 cibule
4 stroužky česneku do základu
1 lžíce sladké mleté papriky
300 g rajčatového pyré
1 lžíce plnotučné hořčice
100 ml 33% smetany
1,2 l hovězího vývaru
2 rajčata
2 stroužky česneku na dochucení
1 lžíce sušené majoránky
800 g očištěných a uvařených drštěk
střik worcesterské omáčky
1 lžička nasekaného tymiánu a rozmarýnu
sůl
2 lžíce másla
4 žampiony
2 kyselé okurky
2 plátky šunky

Na rozehřátém oleji a másle osmahneme cibulku dorůžova, krátce opečeme i nasekaný česnek (4 stroužky), zaprášíme paprikou, krátce osmahneme, vmícháme rajčatové pyré, plnotučnou hořčici, smetanu a hovězí vývar. Necháme redukovat do konzistence omáčky, moukou nezahušťujeme.

Rajčátka zbavíme semínek, nakrájíme je na kostičky a vmícháme do zredukované omáčky spolu s česnekem utřeným se solí, majoránkou, na nudličky nakrájenými dršťkami. Dochutíme nasekaným rozmarýnem a pár kapkami worcesterské omáčky, solí.

Dršťky servírujeme s na másle opečenými žampiony, nakrájenou kyselou okurkou a šunkou. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl