Maso

Králičí stehna pečená na víně se šalotkami a bulgur s rozinkami

Pokrm voní po bylinkách a chutnat bude všem, kteří mají rádi maso laděné do sladké chuti.

4 porce

4 králičí stehna
80 g špeku
50 ml slunečnicového oleje
500 g šalotek
4 bobkové listy
1 lžička drceného nového koření a pepře
snítka tymiánu a rozmarýnu
100 g cukru
400 ml bílého vína
sůl

Králičí stehna prošpikujme klínky špeku a na troše oleje opečeme z obou stran a přendáme do pekáče.

Na rozpáleném základu opečeme půlky oloupaných šalotek, přidáme bobkový list, koření a bylinky, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, podlijeme vínem, osolíme, přivedeme k varu a nalijeme na králíka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 1,5 hodiny.

Podáváme s bulgurem (viz níže) nebo šťouchanými brambůrky s česnekem a mladou cibulkou.

Bulgur s rozinkami

200 g bulguru
400 ml zeleninového vývaru nebo vody
100 g rozinek
50 g másla
sůl

Bulgur zalijeme vroucím vývarem nebo vodou, promícháme a necháme vstřebat všechnu tekutinu. Na másle osmahneme rozinky a vmícháme do bulguru, podle chuti trošku osolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl