Moučníky a cukroví
Teplý skořicový kuskus s vanilkovou zmrzlinou


Kuskus nasladko – tento recept pochází z Turecka.
4−6 porcí
400 ml kuskusu
300 ml horké vody
100 g přepuštěného horkého másla
4 lžíce třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
špetka soli
4−6 kopečků vanilkové zmrzliny
Kuskus zalijeme horkou vodou, přidáme přepuštěné máslo, cukr, skořici a maličko osolíme. Promícháme a necháme zakryté 15 minut odstát.
Připraveným kuskusem plníme jednoporcové zapékací mističky, do nichž pomocí lžíce, naběračky nebo kleští na zmrzlinu vytvoříme důlek. Zapečeme v troubě na program gratinování na 200 °C 5 minut. Do důlku vložíme kopeček vanilkové zmrzliny a ihned podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů