Salát z bulguru s granátovým jablkem, meduňkou a pečeným tofu


Vězte, že tento osvěžující salátek zachutná každému.
4 porce
600 g vařeného bulguru (200 g suchého + voda)
2 pomeranče
2 limetky
1 granátové jablko
4 lžíce medu
2 snítky meduňky
2 lžíce olivového oleje
sůl
Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme odstát (dávkování dodržíme podle doporučení výrobce).
Z pomeranče okrájíme kůru a vykrájíme filety, z granátového jablka vyjmeme semínka.
Připravený bulgur smícháme s filety pomeranče, semínky granátového jablka a vmícháme do dresinku, který připravíme z pomerančové (vymačkáme ze skeletů) a limetové šťávy, medu, sekané meduňky, olivového oleje a špetky soli. Salát podáváme samotný nebo s marinovaným tofu.
500 g přírodního tofu
200 ml vody
7 g kávy
4 lžíce cukru
1 lžička mletého kardamomu
mletý pepř
sůl
olivový olej
V kastrůlku přivedeme vodu k varu a zavaříme kávu, ochutíme cukrem, kardamomem, pepřem a solí.
Do připravené marinády vkládáme 1 cm silné plátky tofu a marinujeme, alespoň hodinu.
Poté opékáme na olivovém oleji z obou stran.
Ohodnoťte tento recept: