Ryby a mořské plody
Pošírovaný závitek z candáta v silné řeřichové omáčce s vařeným bramborem a petrželí


4 porce
4 filety z candáta (po cca 300 g)
100 g listového špenátu
sůl
rybí vývar
Špenát spaříme v osolené vodě a zchladíme. Filety z candáta očistíme, osolíme a poklademe lístky špenátu. Vaříme nad rybím vývarem na „medium“.
řeřichová omáčka
330 ml bílého vína
330 ml 33 % smetany
100 ml silného rybího vývaru
80 g másla
3 vaničky řeřichy
Víno a smetanu svaříme na 1/5 objemu. Poté smícháme s redukovaným rybím fondem. Zahustíme máslem a vymixujeme s řeřichou do hladké omáčky.
příloha
300 g brambor typu A
300 g kořenové petržele
rybí vývar na uvaření
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů