Jablko-křenové kanapky


Chuťová kombinace čerstvého jablka a křenového tvarohu je jedinečná. Po zdravotní stránce je křen taktéž výjimečný, protože se řadí mezi přírodní antibiotika, působí antisepticky, v lidovém léčitelství vždy nacházel a nachází široké využití – při dně, revmatismu, kašli, špatném trávení, jako tonikum i diuretikum a jako bohatý zdroj vitaminu C.
měkký tvaroh
křen
olivový olej
sůl
1 červené a 1 zelené jablko
voda s citronovou šťávou
Tvaroh smícháme s čerstvě nastrouhaným křenem, olivovým olejem, solí.
Jablka rozkrojíme napůl, odstraníme jádřinec. Jablka nakrájíme na tenké plátky, které vkládáme do vody s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Poté na plátky klademe křenový tvaroh a zdobíme kousky jinak barevného jablíčka.
Ohodnoťte tento recept: