Králičí rolka s pražskou nádivkou a mladou zeleninou


Roláda
7 ks zadních králičích stehen
menší svazek hladkolisté petržele
1 stonek rozmarýnu
1 stonek tymiánu
15 kuliček růžového pepře
sůl dle potřeby
mletý pepř dle potřeby
2–5 lžic mléka
olej na osmahnutí
potravinářská fólie
Nádivka
3 rohlíky
100 ml mléka
sůl dle chuti
špetka muškátového květu
1 vejce
malý svazek pažitky
2 stonky chřestu
100 g šunky
máslo na vymazání
Zelenina
200 g brokolice
200 g květáku
8 ředkviček
1 kedlubna
10 lusků hrášku
75 g másla
špetka soli
špetka cukru
Omáčka
0,5 l kuřecího vývaru
75 g másla
šťáva z ½ citronu
3 zadní stehna si nameleme a dáme stranou. 4 necháme vcelku, ty si nařízneme a naklepeme přes fólii, abychom si připravili plát na roládu. Osolíme, opepříme.
Bylinky na roládu si nasekáme nadrobno a přisypeme do namletého masa, osolíme, přidáme růžový pepř a pár lžic mléka. Touto mletou směsí potřeme naklepaný masový plát. Pomocí potravinářské fólie zabalíme do tvaru válečku a pečeme 25–30 minut v parní troubě. Poté válečky vyjmeme a vcelku osmahneme na pánvi s olejem.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky. Osolíme, přidáme muškátový květ, mléko a žloutek. Chřest a šunku si nakrájíme na kostičky, pažitku nadrobno a vsypeme do mísy k rohlíkům. Promícháme. Z bílku si vyšleháme sníh a přidáme ke směsi. Jemně zapracujeme a přendáme do máslem vymazané formy. Pečeme v troubě na 180–190 stupňů 20–25 minut. Brokolici, květák, kedlubnu, ředkvičky nakrájíme na menší kusy a vložíme spolu s hráškem do vroucí osolené vody. 30 vteřin povaříme a přendáme do studené vody. Nakonec opečeme na másle a přisypeme špetku soli a špetku cukru.
Vývar si nalijeme do pánve, zredukujeme a pak vmícháme máslo, šťávu z citronu a přecedíme (můžeme vmíchat ještě kousek másla).
Jednotlivé komponenty společně servírujeme na talíř. Můžeme dozdobit hrachovými klíčky.
Ohodnoťte tento recept: