Čočka na kyselo se špekáčky v pivní čalamádě


Kvalitní špekáček obsahuje pouze maso, špek a koření. Top kvalitou špekáčky, které neobsahují žádnou mouku či housku, jsou tedy bezlepkové.
4 porce
4 porce
1 cibule
150 g mrkve
150 g řapíkatého celeru
80 g másla
4 bobkové listy
snítka tymiánu
400 g uvařené čočky
vinný nebo jablečný ocet
mletý pepř
sůl
plocholistá petrželka
Očištěnou cibuli, mrkev a celer nakrájíme a na másle osmahneme, přidáme bobkový list, snítku tymiánu, vařenou čočku, ochutíme octem, mletým pepřem a solí, doplníme nasekanou petrželkou.
Špekáčky v pivní čalamádě
4 špekáčky
1 cibule
4 stroužky česneku
1 červená paprika
2 rajské
slunečnicový olej
3 dl světlého 10° piva
chilli omáčka
mletý pepř
sůl
Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a společně opečeme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené špekáčky, opečeme, vložíme nakrájenou papriku a rajčata, krátce osmahneme, podlijeme pivem a společně podusíme. Ochutíme chilli omáčkou, pepřem a solí.
Ohodnoťte tento recept: