Zeleninová jídla
Brambory na loupačku s žampionovým tvarohem


Lahůdkové jídlo – lehké a chutné, vhodné právě do letních dnů. Neváhejte a vyzkoušejte.
4 porce
800 g raných brambor
80 g másla
1 cibule
250 g čerstvých žampionů
2 rajčata
500 g měkkého tvarohu
hrst sekané pažitky
drcený kmín
mletý pepř
sůl
Rajčata na špičce zlehka nařízneme do malého křížku, vykrojíme „bubáka“ po stopce a na několik vteřin spaříme, poté ihned zchladíme a slupku oloupeme.
Rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky.
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné nakrájené žampiony, opečeme, ochutíme kmínem, pepřem a na závěr solí.
Tvaroh smícháme s rajčaty, žampiony a pažitkou. Podáváme s vařenými brambory.
Ohodnoťte tento recept:
24 hlasů