Francouzský salát


Francouzský salát je základem pro výrobu francouzských chlebíčků, tak bohatých, až vám budou oči i chuť přecházet.
4 porce nebo na 12−16 chlebíčků
200 g brambor
60 g mrkve
60 g fazolových lusků
60 g hrášku
80 g kyselé okurky
80 g kyselého jablka
150 g majonézy
citronová šťáva
dijonská hořčice
bílý mletý pepř
worcesterská omáčka
sůl
Uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout a oloupeme. Očištěnou mrkev a fazolové lusky uvaříme na skus, hrášek krátce spaříme. Veškerou zeleninu spolu s kyselou okurkou a jablíčkem nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou, ochutíme hořčicí, bílým pepřem, worcesterskou omáčkou a solí.
Francouzský chlebíček
chlebíčková veka
majonéza
lístky hlávkového salátu
francouzský salát
vařené vejce
uzený losos
kyselá okurka
šunka
oliva
Každý plátek veky potřeme majonézou a ozdobíme lístkem salátu, kopečkem francouzského salátu, kouskem vařeného vejce, růžičkou lososa, vějířkem okurky, kornoutkem šunky a olivou.
Ohodnoťte tento recept: