Smažený špíz s tvarůžky a klobásou v kukuřičné strouhance, nastavovaná kaše s pohankou a cibulí, cibulové čatní


4 porce
Špízy
200 g olomouckých tvarůžků (válečky)
400 g klobásy
12 ks růžičkové kapusty
1 velký pórek
12 stroužků česneku
4 vejce
200 g kukuřičné mouky
200 g kukuřičné strouhanky
50 g lněného semínka
sůl a pepř
olej na smažení
špejle na špíz
Nastavovaná kaše
600 g brambor
50 g másla
100 ml mléka
100 g uvařené pohanky
2 velké cibule
olej nebo sádlo na orestování cibule
sůl
Růžičkovou kapustu krátce cca 5 minut povaříme ve vroucí vodě. Pak vložíme na chvilku do ledové vody, aby si kapusta zachovala zelenou barvu. Kapustičky a stroužky česneku překrojíme na polovinu, válečky olomouckých tvarůžků překrojíme na větší kousky, klobásu a pórek nakrájíme na silnější kolečka. Vše postupně napichujeme na špejle. Špízy obalíme v trojobalu, který si připravíme z osolených vajec, kukuřičné mouky a kukuřičné strouhanky, do které navíc přisypeme lněné semínko. Špízy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje těsně před servírováním.
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na másle dosklovata. K cibuli přidáme uvařenou pohanku, lehce osolíme a zalijeme mlékem. Uvařené brambory důkladně rozšťoucháme a přidáme k nim pohanku s mlékem. Vše důkladně promícháme.
Ohodnoťte tento recept: