Saláty

Salát z podzimní zeleniny se sušeným masem

Salát

200 g sušeného masa
¼ celeru
2 ks mrkve
2 ks předvařené červené řepy
1/8 hlávky bílého zelí
50 ml oleje
snítku pažitky

Dresing

3 lžíce medu
3 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce vinného octa
1 ks menší cibule
1 stroužek česneku
sůl

Celer, mrkev, zelí a řepu nakrájíme na větší kusy. Na pánvi rozehřejeme olej. Do pánve nejdříve vložíme mrkev a celer, které opečeme dozlatova. Pak přidáme zelí a opět opékáme dozlatova. Jako poslední vložíme řepu a opékáme asi 5 minut. Zeleninovou směs necháme trochu vychladnout a připravíme dresing. Smícháme med, olej, vinný ocet, najemno nakrájenou cibuli a jeden stroužek česneku utřeného se solí. Do takto připraveného dresingu vmícháme zeleninovou směs a necháme chvíli odležet. Na závěr salát posypeme čerstvou pažitkou a sušeným masem

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl