Polévky

Hráškový krém se slaninou a brusinkami

4 porce

100 g šalotky
2 stroužky česneku
50 g másla
250 g hrášku
100 g brambor
100 ml smetany
600 ml zeleninového vývaru
citronová kůra a šťáva

na vložku

50 g anglické slaniny
20 g cukrového hrášku (lusky)
50 g sušených brusinek
řeřicha na ozdobu

Šalotku a česnek nakrájíme najemno a zarestujeme na másle dosklovata. Přidáme brambory nakrájené na kostičky. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou (cca 10 min). Po uvaření brambor přidáme hrášek a zalijeme smetanou. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Zakápneme citronovou šťávou, nastrouháme citronovou kůru a osolíme. Polévku dále nevaříme.

Slaninu nakrájíme na nudličky, orestujeme dokřupava, přidáme sušené brusinky a nakrájené lusky cukrového hrášku.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl