Polévky

Celerový krém s nudlemi a křepelčím vajíčkem

6–8 porcí

50 g másla
400 g celeru
1 šalotka
100 g brambor
500 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
250 ml smetany
2 lžičky dijonské hořčice
muškátový ořech mletý
citronová kůra
mletý pepř
sůl
špetka cukru
30 g másla na zjemnění

vložka do polévky

nudle (s libečkem a petrželkou)
sázená křepelčí vajíčka
čerstvý kopr

Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šalotku, přidáme očištěný a nakrájený celer a brambory, osmahneme, ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým oříškem, citronovou kůrou, opět osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

Rozmixujeme, ochutíme dijonskou hořčicí, zjemníme smetanou a kouskem másla.

Do talíře vložíme uvařené nudle, zalijeme horkým krémem a doplníme sázeným křepelčím vajíčkem a snítkou kopru.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl