Polévky
Celerový krém s nudlemi a křepelčím vajíčkem


6–8 porcí
50 g másla
400 g celeru
1 šalotka
100 g brambor
500 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
250 ml smetany
2 lžičky dijonské hořčice
muškátový ořech mletý
citronová kůra
mletý pepř
sůl
špetka cukru
30 g másla na zjemnění
vložka do polévky
nudle (s libečkem a petrželkou)
sázená křepelčí vajíčka
čerstvý kopr
Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šalotku, přidáme očištěný a nakrájený celer a brambory, osmahneme, ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým oříškem, citronovou kůrou, opět osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
Rozmixujeme, ochutíme dijonskou hořčicí, zjemníme smetanou a kouskem másla.
Do talíře vložíme uvařené nudle, zalijeme horkým krémem a doplníme sázeným křepelčím vajíčkem a snítkou kopru.
Ohodnoťte tento recept:
17 hlasů