Tvarohové knedlíčky plněné švestkami, vařené v mléce, mák s cukrem, kefírová zmrzlina

knedlíčky

200 g hladké mouky
250 g tučného tvarohu
60 g žloutků
1 g soli
14 švestek
0,5 l mléka na vaření
50 g másla
100 g krystalového cukru
20 g moučkového cukru
100 g mletého máku
máta na ozdobu
zmrzlina

V míse zamícháme tvaroh, hladkou mouku a vaječné žloutky.

Podle konzistence tvarohu přidáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto. Necháme odpočinout v chladu a mezitím zbavíme švestky pecek. Do rozpůlené švestky dáme trochu cukru a uzavřeme druhou půlkou.

Do hrnce vlijeme mléko, přidáme máslo a cukr, a dáme vařit.

Vezmeme si těsto a vykrájíme cca 40 g kuličky (podle velikosti švestek i větší). Z kuliček vytvoříme placičku, do níž zabalíme připravené švestky.

Vkládáme do vroucího mléka, zeslabíme plamem a necháme vařit, po chvíli zamícháme, aby se knedlíčky nepřichytily ke dnu, a vaříme cca 5 minut. Uvařené vyndáme do hlubokého talíře, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem s moučkovým cukrem. Ozdobíme plátky čerstvých švestek, mátou, a na závěr přidáme zmrzlinu.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl