Ryby a mořské plody

Sezamový a citronový losos s jáhlovou kaší a karamelovým citronem

V jednoduchosti je krása. Snadnou, efektní a chutnou úpravu lososa podpoří vynikající karamelový citron a jemná, nutričně hodnotná a bezlepková jáhlová kaše.

4 porce

600 g filetu z lososa
bobkové listy
olivový olej
sůl
2 větší citrony
bílé a černé sezamové semínko
třtinový cukr

Filet lososa rozdělíme na osm kousků. Pokapeme olivovým olejem a osolíme. Jeden citron nakrájíme na kolečka, druhý na klínky. Klínky obalíme ve třtinovém cukru. Čtyři kusy poklademe kolečky citronu a bobkovými lístky. Druhé čtyři kusy obalíme ve směsi bílého a černého sezamového semínka. Pečeme při 170 °C.

Mezi pečením opečeme na teflonové pánvi citron obalený v cukru, necháme zkaramelizovat (nemícháme, obracíme každý kousek zvlášť) a podáváme s lososem.

Jáhlová kaše

200 g suchých jáhel
voda na uvaření
20 g přepuštěného másla
mléko
sůl
čerstvý tymián

Jáhly uvaříme doměkka, přidáme přepuštěné máslo, horké mléko, sůl, dobře vymixujeme a vmícháme drhnutý tymián.

Ohodnoťte tento recept: 

27 hlasů

Další recepty Celý díl