Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Zuzana Fialová — Lidé — Česká televize

herečka

Slovenská herečka se narodila v Bratislavě, její obliba u českých režisérů stále roste. Od šestnácti let byla v angažmá Slovenského národního divadla. Absolvovala činoherní fakultu VŠMU v Bratislavě. V roce 2010 odešla ze Slovenského národního divadla, momentálně je na volné noze. Je držitelkou ceny Talent 2003, v České republice získala nominaci na cenu Alfréda Radoka nebo cenu Literárního fondu za postavu Fatimy.

Výběrová filmografie:

  • O popletenej víle (1990)
  • Najdúch (1992)
  • Tanec lásky a smrti (1993)
  • Babí léto (2001)
  • Záchranáři (2003)
  • Pravidla lži (2006)
  • Obsluhoval jsem anglického krále (2006)
  • Medvídek (2007)
  • Ako som prežil (2009)
  • Kriminálka Staré Mesto (2010)
  • Lidice (2011)
  • Tajemství staré bambitky (2011)

Odkazy

Fotografie