Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Tomáš Pavlíček — Lidé — Česká televize

režisér

Narozen 13. 4. 1988, původem z Chrudimi. Vysoký, nervózní, ztrácející vlasy. V současné době dokončuje studium na Katedře hrané režie na FAMU. Soustředí se na tvorbu stylizovaných a lehce dojemných komedií s outsiderskými hrdiny a poněkud absurdními dialogy. Jeho filmy mají podobná jména, lidé si je často pletou, ale jsou pravidelně přijímány na české i zahraniční festivaly (Český tučňák, Kamera Oko, Syracuse Film Festival New York, ShadowLine Festival Salermo). Bakalářský film Nejrychlejší Matěj na světě získává cenu za nejlepší studentskou komedii na festivalu Novoměstský hrnec smíchu. Při přebírání této ceny na pódiu zakopl o květinu v květináči. V pozici hlavního režiséra se podílel na celovečerním povídkovém filmu Praho, má lásko, který byl uveden v českých kinech.

Filmografie

  • 2014 Parádně pokecal
  • 2012 Matthew's Workshop - rozpad
  • 2012 Praho, má lásko (studentský film)
  • 2011 Nejrychlejší Matěj na světě (studentský film)
  • 2010 Pravidelný odlet (studentský film)
  • 2009 Čerpací stanice (studentský film)
  • 2009 Odskočit (studentský film)

Odkazy