Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Martin Duba — Lidé — Česká televize

kameraman

Vystudoval katedru kamery na FAMU v Praze (1981–1986). Počátkem 90. let se prosadil jako jeden z nejzajímavějších kameramanů své generace. Spolupracoval na celovečerních filmech Vladimíra Michálka, Petra Nikolaeva, jako kameraman realizoval řadu dokumentárních filmů s režisérem Břetislavem Rychlíkem a dalšími režiséry. V České televizi se podílel na kulturních, hudebních a publicistických pořadech a dokumentárních cyklech. Za kameru filmu Zapomenuté světlo získal Cenu Asociace českých kameramanů 1986. Společně s Vladimírem Michálkem byl roku 1992 oceněn za klip k písni skupiny Lucie Černí andělé. V roce 2004 debutoval jako režisér autorským filmem Správce statku, který natočil v poloprofesionálních podmínkách se svou rodinou a přáteli.

Filmografie

celovečerní a televizní filmy

1988 – Pražská pětka (II. Kamera)
1990 – Kouř
1992 – Don Gio
1996 – Zapomenuté světlo
1997 – Báječná léta pod psa
1998 – Císař a tambor
2000 – Vlci ve městě (TV)
2002 – Černá slečna, slečna Černá (TV)
2002 – Lišák (TV)
2004 – Správce statku (+ scénář, režie, hudba, střih, herec)
2006 - Jak se krotí krokodýli
2009 - Peklo s princeznou, Líbáš jako bůh

Odkazy