Olda trpí nevysvětlitelnou únavou. Záhadná choroba ho přemáhá vždy vleže před televizní obrazovkou...
Režie: Jan Svěrák. Scénář: Jan Svěrák, Zdeněk Svěrák, Jan Slovák, Václav Šašek. Hrají: Edita Brychta, Petr Forman, Zdeněk Svěrák, Marián Labuda a další.
Akumulátor 1

Filmová komedie dvojice otce a syna Svěrákových je originální parodií nejen na dobové akční filmy. Akumulátor 1 vznikl v době amerických, dodnes populárních blockbusterů a jejich parodií typu Žhavé výstřely a vytvořil svět naprosto nový, fantaskní, a přesto reálný. Svěrákovsky český.

Přírodnímu léčiteli Fišárkovi (Z. Svěrák) se dostává do péče zeměměřič Olda (P. Forman), který trpí záhadnou slabostí. Postihuje ho zvláště vleže, u televizní obrazovky. Jak se později zjistí, televizor z něj vysává energii. Tu totiž potřebuje jeho dvojník žijící v jakémsi paralelním světě televizních hvězdiček, na Titaniku ze skutečného světa odstavených celebrit a jejich obdivovatelů. Hrdina se s pomocí léčitele a jeho originálních metod sběru energie (například ze dřeva) a především zásluhou lásky k půvabné zubařce Anně (E. Brychta) vymaní z nástrah tohoto polosvěta a ve finále získá nejen nezávislost na modrém svitu televizní obrazovky, ale i energii žít vlastní život.

Napište nám