39 minut

13. ledna 2014

Obsah dílu

Dvacet „mega“ přes Kypr — Zátah v growshopu — Zvadlá pýcha Stromovky

Části dílu

00:58
Dvacet „mega“ přes Kypr
    Kam mělo směřovat dvacet milionů korun? Byl to úplatek pro úředníky ministerstva obrany, nebo se podvodníci jen oháněli jejich jmény? Kauzu Vincentinum, v níž se úplatky objevily, odhalil náš pořad už loni v létě. Policie v září obvinila šest lidí, teď vychází najevo, z čeho a za jakých okolností. K případu se vrátil reportér Lukáš Landa.
    14:54
    Zátah v growshopu
      Ze dne na den se Česko proměnilo v horkou půdu pro majitele takzvaných growshopů – to jsou obchody, kde lze nakoupit vše potřebné pro pěstování marihuany. Dlouhá léta to byl zcela legální byznys, ale od loňského podzimu se cosi změnilo. Česko se tak náhle a možná trochu nepochopitelně vydalo opačným směrem než například americké Colorado. Zda se tím nepáchá víc škody než užitku, zkoumá naše reportáž o jedné z obětí policejního zátahu. Natáčela Kateřina Hrochová.
      26:33
      Zvadlá pýcha Stromovky
        Už půlstoletí je zavřená barokní Šlechtova restaurace v pražské Stromovce. Přitom to kdysi byla vítaná zastávka při procházce největším pražským parkem. Jenže vznosná kulturní památka dlouhé roky chátrá a sliby na její záchranu plynou jako voda v nedaleké Vltavě. Že teď už jde do tuhého a záchranu nelze odkládat, uvidíte v reportáži Davida Macháčka.
        Přehrát celé video
        Stopáž39 minut
        Další díl
        20. ledna 2014

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám