38 minut

4. března 2013

Obsah dílu

Vrácený majetek obviněnému v lihové aféře — Školy už nezvou disidenta na besedy — Pacientova psychiatrička chce polovinu jeho dědictví

Části dílu

01:10
Vrácený majetek obviněnému v lihové aféře
    Před měsícem jsme vysílali obsáhlou reportáž o lihové aféře, po které zůstaly desítky mrtvých a stamilionové daňové úniky. Ke kauze se dnes vracíme. Náš reportér zjistil, že dosud úspěšné vyšetřování zkomplikovalo nečekané rozhodnutí zlínského soudu: ten vrátil zajištěné majetky jednomu z obviněných, kterému je předtím zabavila policie. Soudce tak rozhodl i přesto, že ze zajištěného majetku mohl stát uhradit alespoň část ze stamilionových škod, které mu měli pachatelé způsobit.
    14:51
    Školy už nezvou disidenta na besedy
      Komunistický náměstek telefonuje řediteli školy. Nelíbí se mu, že se studenty beseduje disident. Připomíná vám to dobu normalizace? Stalo se to však loni na podzim v Karlovarském kraji, kde volby vyhráli komunisti a obsadili důležité posty v krajské radě. Od té doby disidenta nikdo na školní besedy nezve.
      24:52
      Pacientova psychiatrička chce polovinu jeho dědictví
        Rodiče pana Gabriela celý život šetřili na to, aby jejich postižený syn měl dobrou péči i po jejich smrti. Neměli žádné příbuzné, a tak volba padla na dlouholetou synovu psychiatričku, se kterou uzavřeli dohodu. V závěti na ni přepsali půl majetku, pokud bude o syna trvale pečovat. Jenže synovi se její péče nelíbila, po pár měsících její byt opustil. Přestože lékařka dostala za své krátké služby královsky zaplaceno, zdá se jí to málo a požaduje polovinu rodinného majetku, jak stálo v závěti.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        11. března 2013

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám