49 minut

18. března 2019

Obsah dílu

Koaliční rada o vládních prioritách — Koaliční rada o důchodech a rodičovské — Jednání koaliční rady — Emise státních dluhopisů — Vyšetřování útoku v Utrechtu — Pátrání po pachateli i motivu střelby — Další vývoj kolem hlasování o brexitu — Zamítnutí nahrávek jako důkazů — Nekalé obchodní praktiky — Zamítnutí arcibiskupovy žaloby na kontroverzní hru — 5 let od anexe Krymu — Česko o Ruskem zadržených ukrajinských námořnících — Prověrka veřejných zakázek v Brně-střed — Podezřelý z útoků v Christchurch míří k soudu — Schůzka, která zachránila Paříž před vypálením — Zrušení mimořádných kontrol masa s podmínkou — Peníze od pojišťoven na prevenci — Opatření na železnici po sérii nehod — Elektromobily na českých silnicích — Potíže s elektromobilitou v Česku — Zamořené ovzduší kvůli autům bez filtru pevných částic — Vyšší odměny pro pracující vězně — Proces se Syřanem podeřelým z ubodání Němce — Reakce na násilí při protestech žlutých vest — Obžaloba cizinců, kteří před rokem napadli číšníka, z pokusu o vraždu — Šíření kůrovce z pokácených stromů — První zasedání České biskupské konference mimo Evropu — Vandal ničí radary ve Varnsdorfu — Velryba spolykala 40 kilogramů plastů — Aplikace učí mluvit pacienty po mrtvici

Části dílu

00:35
Koaliční rada o vládních prioritách
    Zvýšení důchodů v příštím roce, růst rodičovského příspěvku nebo zálohované výživné. Vládní priority, o kterých právě teď jedná koaliční rada. Strany se přou hlavně kvůli penzím.
    01:15
    Koaliční rada o důchodech a rodičovské
      Spor vede koalice i kvůli rodičovskému příspěvku, který má vzrůst o 80 tisíc korun. Vládní strany se dohadují, které ze stovek tisíc rodin změnu pocítí.
      03:32
      Jednání koaliční rady
        Živý vstup redaktora Vladimíra Keblúška.
        05:27
        Emise státních dluhopisů
          Aby mohl stát víc utrácet, potřebuje taky vyšší příjmy rozpočtu – a s nimi pomáhají i dluhopisy. Dnes ministerstvo financí zahájilo prodej další – třetí emise pro občany s názvem Dluhopisy Republiky.
          06:49
          Vyšetřování útoku v Utrechtu
            Střelba v nizozemském Utrechtu. Podle starosty jsou tři lidé mrtví a devět zraněných, poté co útočník začal střílet z pistole v tramvaji. Z místa uprchl. Policisté pátrají po 37letém Turkovi.
            09:04
            Pátrání po pachateli i motivu střelby
              Živý vstup zpravodaje Lukáše Dolanského z Utrechtu.
              10:37
              Další vývoj kolem hlasování o brexitu
                V pořadí už třetí hlasování o brexitové dohodě může zablokovat šéf britského parlamentu. John Bercow se odvolal na několik století staré pravidlo, které poslancům zakazuje rozhodovat o stejné věci vícekrát.
                10:58
                Zamítnutí nahrávek jako důkazů
                  Městský soud v Praze v kauze oopravního podniku zamítl jako důkaz prostorové odposlechy Ivo Rittiga a dalších obžalovaných. Podle senátu byly pořízené pro jiný případ.
                  13:22
                  Nekalé obchodní praktiky
                    Dosud nejvyšší pokutu udělil Energetický regulační úřad za porušení pravidel na ochranu spotřebitele. Sankci čtyři miliony korun dostala společnost Stabil Energy. Rozhodnutí je pravomocné.
                    14:25
                    Zamítnutí arcibiskupovy žaloby na kontroverzní hru
                      Kardinál Dominik Duka neuspěl se svou žalobou ohledně uvedení kontroverzních inscenací chorvatského režiséra Olivera Frljiče na loňském festivalu Divadelní svět Brno. Po jeho pořadatelích žádal omluvu za zásah do svých osobnostních práv.
                      15:34
                      5 let od anexe Krymu
                        Rusko rozmístí na Krymu strategické bombardéry Tu-22, píše RIA Novosti. Má to být reakce na budování systému protiraketové obrany Spojených států v Rumunsku.
                        18:10
                        Česko o Ruskem zadržených ukrajinských námořnících
                          Česko vyzve Moskvu, aby propustila ukrajinské námořníky zadržované od listopadového incidentu v Kerčském průlivu. Řekl to ministr zahraničí Tomáš Petříček, podle kterého se za posledních pět let postoj Prahy k rusko-ukrajinskému konfliktu nezměnil.
                          18:34
                          Prověrka veřejných zakázek v Brně-střed
                            Živý vstup redaktorky Veroniky Gecové.
                            20:01
                            Podezřelý z útoků v Christchurch míří k soudu
                              Muž podezřelý z útoku na Novém Zélandu se bude u soudu zastupovat sám. Přidělený obhájce varoval, že se před porotou chystá přečíst svůj manifest. Australan Brenton Tarant sympatizuje s krajní pravicí.
                              20:23
                              Schůzka, která zachránila Paříž před vypálením
                                V srpnu 1944 měla Paříž shořet. Tak zněl rozkaz Adolfa Hitlera, kterému se generál Dietrich von Choltitz rozhodl vzepřít. Předcházela tomu tajná schůzka se švédským diplomatem Raolem Nordlingem.
                                23:41
                                Zrušení mimořádných kontrol masa s podmínkou
                                  Kontroly polského masa skončí 25. března, potvrdil český ministr zemědělství Miroslav Toman. Zrušení mimořádných veterinárních opatření ale podmínil tím, že Varšava do té doby zajistí bezpečnost vyvážených potravin.
                                  26:05
                                  Peníze od pojišťoven na prevenci
                                    Zdravotní pojišťovny letos nabídnou víc peněz na prevenci. Plánují klientům vyplatit bezmála půl druhé miliardy korun. Částka o víc než 300 milionů přesahuje loňské příspěvky.
                                    26:30
                                    Opatření na železnici po sérii nehod
                                      Česká železnice se vyrovnává se sérií nehod. Strojvedoucí i dopravci poukazují na nedostatky v zabezpečení a žádají řešení po správci kolejí – ministerská pracovní skupina se tím bude zabývat už zítra.
                                      28:52
                                      Elektromobily na českých silnicích
                                        Nákup elektromobilů zatím bez další podpory státu. I přesto, že výrobci aut budou muset brzy začít plnit přísné emisní limity dané Evropskou unií, podle českého premiéra zůstane současná dotační politika beze změny.
                                        31:44
                                        Potíže s elektromobilitou v Česku
                                          Zpátky k elektrovozům - automobilky tvrdí, že výrobu zvládnou. Ale společným hlasem upozorňují především na nedostatek dobíjecích stanic.
                                          32:47
                                          Zamořené ovzduší kvůli autům bez filtru pevných částic
                                            V Česku podle odhadů odborníků jezdí stále až milion aut na naftu, která mají vadný filtr pevných částic – nebo jim úplně chybí. Majitelé těchto aut tak zamořují ovzduší rakovinotvornými látkami, navíc škodí i sobě a spolujezdcům ve voze.
                                            35:36
                                            Vyšší odměny pro pracující vězně
                                              Víc peněz pro pracující vězně. Vláda schválila návrh, podle kterého se mají od příštího roku jejich odměny pravidelně zvyšovat tak, jak poroste minimální mzda.
                                              37:40
                                              Proces se Syřanem podeřelým z ubodání Němce
                                                V Německu začal proces s 23letým syrským žadatelem o azyl. Čelí obvinění, že společně s dalším migrantem z Iráku loni ubodal v Chemnitzu německého muže. Vražda spustila sérii demonstrací a nepokojů.
                                                38:18
                                                Reakce na násilí při protestech žlutých vest
                                                  Nový policejní prefekt, větší mobilita bezpečnostních složek a možný zákaz demonstrací na Champs Elysées – reakce francouzské vlády na sobotní násilné demonstrace žlutých vest.
                                                  40:35
                                                  Obžaloba cizinců, kteří před rokem napadli číšníka, z pokusu o vraždu
                                                    Státní zástupkyně obžalovala z pokusu o vraždu a z výtržnictví dva Nizozemce, kteří loni v dubnu napadli v centru Prahy číšníka. Policie muže původně obvinila z těžkého ublížení na zdraví.
                                                    40:52
                                                    Šíření kůrovce z pokácených stromů
                                                      Kůrovec se do lesů v Česku dostává zřejmě i z kmenů pokácených stromů, které přepravují vlaky po železnici. Na problém upozorňují hlavně města v česko-německém příhraničí.
                                                      42:56
                                                      První zasedání České biskupské konference mimo Evropu
                                                        Historicky první zasedání České biskupské konference mimo Evropu – konkrétně v Izraeli. Návštěva kardinála Dominika Duky vyvrcholila setkáním s rabínem Davidem Rosenem a společnou modlitbou u Zdi nářků.
                                                        43:25
                                                        Vandal ničí radary ve Varnsdorfu
                                                          Ve Varnsdorfu někdo poškodil už druhý radar na měření rychlosti. Škoda je téměř půl milionu korun. Policie teď zjišťuje, čím byl radar poničen. Samotné měřicí zařízení patří soukromé firmě, která ho městu za poplatek pronajímá.
                                                          45:14
                                                          Velryba spolykala 40 kilogramů plastů
                                                            Bezmála 40 kilogramů plastu našli vědci v žaludku velryby, kterou vyplavil oceán u Filipín. Měla v sobě 16 pytlů od rýže a desítky igelitových nákupních tašek.
                                                            45:33
                                                            Aplikace učí mluvit pacienty po mrtvici
                                                              První aplikace, která učí znovu mluvit pacienty po mrtvici. V Česku postihne na 40 tisíc lidí ročně – zhruba každý osmý bojuje s afázií, tedy poruchou řeči. Neexistují léky, jen vytrvalá práce pacientů a logopedů.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž49 minut
                                                              Další díl
                                                              19. března 2019

                                                              Přehled dílů

                                                              Stopáž54 minut

                                                              6. května

                                                              Headlines — Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                                              6. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              6. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              6. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž50 minut

                                                              5. května

                                                              Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Mladík srazil čtyři chodce — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                                              5. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              5. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              5. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž50 minut

                                                              4. května

                                                              Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                                              4. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              4. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              4. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              3. května

                                                              Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                                              3. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              3. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              3. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              2. května

                                                              Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                                              2. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              2. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              2. 5. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám