16 minut

22. března 2013

Obsah dílu

Zpětné zrcátko — Dobrodružství v kuchyni: Dětské hamburgery — Miniparlament: Týden cizích kultur — Zprávičky od vás: Holocaust Jáchymov — Pozvánka

Části dílu

00:35
Zpětné zrcátko
    Petr Kopecký připomene události uplynulého týdne ve Zpětném zrcátku. Jubilejní 20. ročník ankety Zlatý Ámos skončil právě před chvílí. V sobotu bude 20. Zlatý Ámos korunován na kantorském bále. Nejlepší počtáři se sjeli do Jihlavy na celostátní finále matematické olympiády. Šest nejlepších matematiků postoupilo na mezinárodní olympiádu do Kolumbie a čtyři nejlepší programátoři do světového finále v Austrálii. Skoro 150 firem z 11 zemí světa přijelo na veletrh na pražském Výstavišti. Jenže: všechny firmy jsou jenom jako. Založili a provozují je středoškoláci, aby si vyzkoušeli, jak funguje podnikání. Příběh o tom, jak reklamní agentura ovládá celé město a manipuluje obyvatele, vypráví studentský film Vobrázky z vajglů. Novinku natočila Dětská televize Lib
    02:32
    Dobrodružství v kuchyni: Dětské hamburgery
      Hamburger je oblíbené jídlo na celém světě. My ho známe spíš z fastfoodů, kde ho ne vždy připraví úplně nejlíp. Jak vám ale za chvíli ukáží Nany s Májou a Ondrou, můžete si doma sami udělat skvělý a poctivý hamburger z kvalitních surovin. Ondra za svoji kuchařskou praxi už mnoho hamburgerů odpekl, a navíc byl i na kulinářské cestě po Spojených státech amerických, kde hamburger vznikl.
      06:53
      Miniparlament: Týden cizích kultur
        V Miniparlamentu se tentokrát seznámíme s novými poslanci – Rozálií, Jessicou, Sandrou a Filipem. Diváky ve studiu jsou členové 2 školních štábů, které přispívají do Zpráviček od vás, z Poběžovic a Jáchymova. Jako první představí svůj nápad, jak se dozvědět víc o cizích zemích, představí jedenáctiletá Rozálie z Prahy.
        11:11
        Zprávičky od vás: Holocaust Jáchymov
          Ve Zprávičkách od vás nás školní štáb z Jáchymova, jehož členy jste měli právě možnost vidět v publiku Miniparlamentu, vezme do Divadla Husovka v Karlových Varech, kde se promítaly studentské filmy o holocaustu. Reportáž pro vás natočil školní štáb ZŠ Jáchymov.
          www.ct24.cz/diginaves
          12:19
          Pozvánka
            Centrum volného času v Havlíčkově Brodě vás zve na pohybovou show Art Project. Radost z pohybu předvede taneční skupina Tendenc, která – pokud by vás představení zaujalo – nabízí taneční kurzy a workshopy.
            V rámci letošní Bambiriády, která se chystá na květen, se už teď můžete se svou třídou, oddílem nebo partou utkat v soutěži pro literární talenty, a zároveň i dobrodruhy a pátrače. Jde o to, odhalit historii a tajemství zajímavého místa, památky, události nebo tradice ve vašem blízkém okolí. Své přípěvky posílejte do 15. dubna. Máte tak na vaše dobrodružství ještě skoro měsíc. Podrobnosti na webových stránkách Bambiriády.
            14:00
            Soutěž
              Nová otázka se vztahuje k našemu kuchařskému seriálu. Co znamená anglické slovo ham, které tvoří první část slova hamburger?
              A) šunka
              B) sýr
              C) hovězí
              SMS ve tvaru ZP mezera A nebo B nebo C zašlete na číslo 906 11 09.
              Technicky zajišťuje Advanced Telecom Services, s.r.o. (ATS),
              cena jedné SMS 9 Kč.
              Přehrát celé video
              Stopáž16 minut
              Další díl
              29. března 2013

              Přehled dílů

               

              Zprávičky na sociálních sítích

              Napište nám