iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
10. 10. 2005
17:00 na ČT1

1 2 3 4 5

41 hlasů
16122
zhlédnutí

Kluci v akci

Staročeská

Houbový kuba — Tajemná Ondřejova pečínka - vepřový váleček v chlebové krustě s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou — Staročeské lívance s teplým ovocem

23 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Houbový kuba

    2:20 do playlistu

    Houbový kuba
    Výborný, přitom jednoduchý starý český recept, který lze připravit jak z čerstvých, tak sušených či zmražených hub. V jižních Čechách se tradičně připravuje jako součást vánočního menu. Houby kdysi především v chudších rodinách nahrazovaly maso. Chceme vám tento pokrm připomenout, je snadný, rychlý, chutný a zdravý. Zařaďte ho do svého jídelníčku.

  • Tajemná Ondřejova pečínka - vepřový váleček v chlebové krustě s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou

    8:34 do playlistu

    Tajemná Ondřejova pečínka - vepřový váleček v chlebové krustě s pohankovým rizotem a majoránkovou omáčkou
    Staročeská kuchyně je známa svojí pracností. Není se ale čeho bát, stačí si jen vyhradit trochu času. Tento hlavní chod z obyčejných surovin se totiž díky technologické přípravě povyšuje na kulinářskou špičku. Z našeho výletu na houby jsme si jich dost nasušili, a protože ve staročeské kuchyni najdete houby velmi často, používáme je i v tomto pokrmu jako koření. A to i pro jejich aroma a nenahraditelnost. Vypečená krusta v kombinaci s houbami a tymiánem chutná v kombinaci s masem velmi neobyčejně a báječně. V receptu najdete i pohanku nyní často opomíjenou, přitom v minulosti hojně užívanou obilovinu z východní Evropy. Nutričně i dieteticky je lehce stravitelná, přitom plná vlákniny, vitamínů a minerálů. Má příznivý vliv na cévní systém, játra i trávicí ústrojí. Navíc obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost krevních kapilár a reguluje vysoký krevní tlak.

  • Staročeské lívance s teplým ovocem

    18:11 do playlistu

    Staročeské lívance s teplým ovocem
    Kdo by si jednou za čas nepochutnal na klasických lívancích? Jsou skvělé jemné a nadýchané. Navíc dají méně práce, než se zdá. Pokud je připravujete pro návštěvu, uvidíte, že úspěch vás nemine. Doporučujeme vyzkoušet i lívance obalené ve směsi mleté skořice a moučkového cukru chutnají výborně i druhý den k snídani s bílou kávou.

Přehrát vše

Související