Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Kvarteto Miroslava Krobota míří na světové festivaly

20. 9. 2017

Ještě před českou premiérou se nový film Miroslava Krobota Kvarteto představí divákům v USA a Španělsku. Světovou premiéru si odbude na konci října v rámci nejstarší přehlídky na severoamerickém kontinentu Chicago International Film Festival. Pár dní poté Kvarteto uvede Denver Film Festivalu a festival Muces ve španělské Segovii. Na snímku producenta Ondřeje Zimy ze společnosti Evolution Films se jako koproducent podílela Česká televize – Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové. Na českých plátnech kin se Kvarteto poprvé objeví 30. listopadu.

Po české premiéře se Kvarteto opět vydá do světa, a tak na počátku příštího roku uvidí Kvarteto i diváci prestižního filmového festivaluv americkém Palm Springs, kde bude uveden v sekci World Cinema Now. "Miroslav Krobot je zcela originálním solitérem, a to nejen hereckým, ale i autorským a režijním. Mám samozřejmě velkou radost, že Krobotův zcela ojedinělý rukopis je srozumitelný nejen doma, ale také v zahraničí. Celovečerní film Kvarteto je v pořadí naší druhou (Díra u Hanušovic 2014) spoluprací. A já už se v současné chvíli těším na další, protože s Mirkem Krobotem a producentem Ondřejem Zimou připravujeme komediální seriál Zkáza Dejvického divadla, který začneme natáčet příští rok na jaře," říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Po úspěšném snímku Díra u Hanušovic, který v kinech vidělo přes 150 tisíc diváků a který byl oceněn třemi Českými lvy, se režisér Miroslav Krobot věnuje tématu hledání štěstí v generaci dnešních třicátníků. Do hlavních rolí komedie o čtyřech muzikantech obsadil Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu. O vedlejší role se podělili Pavlína Štorková, Lenka Krobotová, Jana Štěpánková nebo Jiří Schmitzer. V pořadí už druhý celovečerní snímek Miroslava Krobota se natáčel v historickém centru města Olomouce.

Podle našeho data narození by se dalo čekat, že se budeme zabývat bilančními tématy. Nakonec to dopadlo tak, že jsme napsali scénář o vztazích třicátníků. Naši drzost omlouvá snaha zaznamenat ducha doby, kterou žijeme a která je stejná pro třicátníky i šedesátníky. Takže Kvarteto by mohlo být pro všechny divácké adresy,“ říká režisér Miroslav Krobot, který scénář Kvarteta napsal stejně jako Díru u Hanušovic s Lubomírem Smékalem.

  • Chicago International Film Festival, World Cinema Program, 13. – 27. 10. 2017
  • Denver Film Festival, Contemporary World Cinema 1. – 12. 11. 2017
  • Muces (Segovia European Film Festival), Official Competition, 15. – 21. 11. 2017
  • Palm Springs International Film Festival, World Cinema Now, 2. – 15. 1. 2018
  • Česká distribuční premiéra: 30. 11. 2017

Kristina Kačmarská, TSO

zdroj: Evolution Films

Další zprávy:

 [ 51 - 60 ]  [ 61 - 70 ]  [ 71 - 80 ]  [ 81 - 90 ]  [ 91 - 100 ]