Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Další ocenění koprodukčnímu filmu O dve slabiky pozadu

20. 12. 2005

Koprodukční film, na kterém se podílelo i brněnské studio České televize, O dve slabiky pozadu, získal v letošním roce už třetí festivalovou cenu.

Tentokrát získal největší přízeň členů studentské poroty na Mezinárodním filmovém festivalu v Pécsi v Maďarsku. Příběh studentky Zuzany nejprve bodoval letos v květnu na Mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež ve Zlíně, kde získal Cenu ministra kultury. Druhou cenu pak obdržel na říjnovém Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově u Karlových Varů. Kinopremiéra filmu režisérky Kataríny Šulajové O dve slabiky pozadu se uskuteční 19. ledna, televizní premiéra je naplánována na 30. května 2006. Hana Orošová TS ČT Brno

Další zprávy:

  • 30.Český lev rekordně

    5. 12. 2022

    Tradičně první březnovou sobotu - 4.března 2023 budou rozděleny ceny České filmové a televizní akademie.

  • Letošní Jihlavu ovládly režisérky!

    2. 11. 2022

    Z 26. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava si koprodukční filmy ČT odvezly ceny ze soutěžní sekce Česká radost, Cenu studentské poroty a Cenu publika. Všechny tyto oceněné filmy natočily režisérky.

  • Čím v Plzni zaujaly koprodukční filmy ČT?

    29. 9. 2022

    Mezinárodní poroty 35. ročníku Finále Plzeň ocenily Zlatým ledňáčkem hraný snímek Kdyby radši hořelo a dokument Jak jsem se stala partyzánkou. Co mezinárodní poroty zaujalo?

  • Českou republiku bude na Oscarech reprezentovat Il Boemo.

    12. 9. 2022

    Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) vybrala jako reprezentanta české kinematografie pro výroční ceny Academy of Motion Picture Arts and Sciences OSCAR v kategorii Nejlepší zahraniční film snímek Il Boemo. Režisér Petr Václav v něm zpracovává příběh Josefa Myslivečka, nejslavnějšího českého hudebního skladatele své doby.

  • Cena z Benátek pro Běžná selhání

    12. 9. 2022

    Režisérka koprodukčního filmu ČT Běžná selhání Cristina Grosan získala na festivalu v Benátkách Cenu za nejlepší režii “Autrici under 40 Valentina Pedicini”, určenou pro nejlepší filmařky do 40 let.

  • Film BANGER. vybrán na nejvýznamnější asijský festival v jihokorejském Busanu

    8. 9. 2022

    Nadčasový příběh zachycující mladou generaci mladým způsobem.

  • Oběť míří z Benátek do Toronta

    18. 8. 2022

    Koprodukční film České televize OBĚŤ, který natočil ve slovensko-česko-německé koprodukci režisér Michal Blaško podle scénáře Jakuba Medveckého, byl přijat na největší severoamerickou filmovou přehlídku v Torontu.

  • Il Boemo v San Sebastianu, Návštěvníci v Locarnu

    5. 8. 2022

    Dva koprodukční filmy ČT byly vybrány do soutěží prestižních evropských festivalech

  • Oběť a Běžné selhání míří do Benátek

    28. 7. 2022

    Jednou z filmařských met je dostat se na festival do Cannes, Benátek či Berlína. V Benátkách letos mají světovou premiéru dva hrané filmy, které vznikly v koprodukci ČT: Oběť a Běžné selhání.

  • Koprodukce ČT přivezly z MFF KV sedm cen

    11. 7. 2022

    Letošní 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary proběhl od 1. července do 9. července 2022 jako nespecializovaný festival se dvěma soutěžními sekcemi.

    V průběhu festivalu se uskutečnilo 453 filmových představení, bylo uvedeno celkem 170 filmů, z toho 108 celovečerních hraných, 24 celovečerních dokumentárních a 38 krátkých filmů. Z filmů uvedených na 56. MFF Karlovy Vary mělo na festivalu 35 světovou, 6 mezinárodní a 4 evropskou premiéru. 158 projekcí osobně uvedla delegace tvůrců. Uskutečnilo se 86 projekcí pro novináře a filmové profesionály.

    Českou televizi zastupovalo v hlavním programu 10 koprodukcí, 2 dokumenty měly premiéru v rámci speciálních projekcí ČT a jeden zaujal porotu posuzující snímky ve fázi vývoje v rámci Works in Progress.

 [ 1 - 10 ]  [ 11 - 20 ]  [ 21 - 30 ]  [ 31 - 40 ]  [ 41 - 50 ]