Na Prahu se valila modrobílá lavina z Brna

Brno, Praha - Tísíce hokejových fanoušků brněnské Komety dnes do práce nešly. Na programu měly důležitější úkol - jet do pražské O2 Arény podpořit svůj oblíbený klub proti Slavii. Od masového výjezdu brněnské příznivce neodradila ani dvojnásobná cena vstupného, kterou Pražané na dnešní zápas nasadili.

Hokejová extraliga po roce opět poznává, jaké to je hrát zápas před návštěvou zapsanou pětimístným číslem. Velký podíl na tom mají fanoušci brněnské Komety, podle některých odhadů jich totiž do Prahy mělo zamířit až deset tisíc. Vstupenky jsou v prodeji i dnes, výsledné číslo rekordní návštěvy tak zůstane až do večera překvapením. Už teď je ale jisté, že tři čtvrtiny haly zabírají právě příznivci Komety. Kvůli dopravním zácpám se jich přitom do haly dostalo několik stovek až po zahájení utkání.

I když se hraje v Praze, za domácí by se mohl považovat brněnský tým. Jejich fanoušci totiž „přefandili“ slávisty už loni na jaře, teď „komeťáci“ vyjedou ještě ve větším počtu. „Zápasů je hodně, ale když přijede Kometa, tak to vždy vybočuje z normálu. Přijďte všichni, slávističtí fanoušci, ať vytvoříme pravé domácí prostředí,“ hecoval pražské příznivce na internetových stránkách místopředseda slávistického fanklubu Zdeněk Suchý.

Odjezd fanoušků hokejové Komety na zápas do Prahy (zdroj: ČT24)

První várka brněnských fanoušků vyrazila do Prahy vlakem krátce před jednou hodinou odpoledne, ve dvě vyjely autobusy fanklubu, ty se na dálnici D1  potkávaly s dalšími stovkami Brňáků, kteří vyjeli po vlastní ose. Mezi fanoušky nechybí ani sportovní hvězdy. Kometu pojede povzbudit známý brněnský patriot, fotbalista Petr Švancara, a také nejlepší český motocyklový závodník Karel Abrahám.

Fanoušci brněnské Komety v pražské O2 aréně
Zdroj: ČT24/ČT Brno