Ve Znamení koně hořelo

Zlín - Auto a poté i seník hořely při natáčení záběrů pro nový seriál České televize Znamení koně. Hlavní role ztvárňují Richard Krajčo a Vilma Cibulková, v sérii se dále objeví například Oldřich Navrátil, Valerie Zawadská nebo Tereza Voříšková. Na obrazovky by měl třináctidílný rodinný seriál z prostředí dostihů vstoupit v příštím roce.

Na pastvinách nad obcí Lípa na Zlínsku filmaři natáčeli scény do dvou zimních dílů seriálu. Hlavnímu hrdinovi Davidovi, jehož ztvárňuje Krajčo, vyděrači zapálili auto. „Podpálili můj vůz, ve kterém jsem polovinu seriálu hrál. Tak jsem na tu scénu docela zvědavý,“ řekl Krajčo. Natáčení začalo loni v říjnu v hřebčíně v Napajedlech, štáb ale postupně točí v celém Zlínském kraji. Interiérové scény vznikají ve zlínských filmových ateliérech.

Teploty pět až šest stupňů pod nulou komplikovaly život nejen hercům, ale celému štábu. „S objektivy se musí speciálně zacházet, když jdeme dovnitř, musejí se nechat delší dobu temperovat, aby se nezapocovali. Dost fyzicky náročné je to i pro herce, když se celý den musejí pohybovat ve třech až čtyřech vrstvách oblečení,“ řekl režisér seriálu Milan Cieslar.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Natáčení je naplánováno do poloviny února, poté bude krátká jarní přestávka. Poslední klapka by měla padnout v červenci. Podle Cieslara je natáčení zatím bez komplikací. „Máme tu skvělé zázemí… Lokality tady jsou krásné. Lidi jsou stoprocentní profíci. A i díky zvířatům si myslím, že se diváci mají na co těšit,“ poznamenal.

Natáčení seriálu Znamení koně
Zdroj: ČT24