Nejlepšími dabéry se stali Balzerová a Vlach

Přelouč - Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu získala Eliška Balzerová za roli Jean Hortonové ve filmu Kvartet. V mužské kategorii se pak na prvním místě umístil Oldřich Vlach, ocenění mu náleží za roli Josepha Bouviera ve snímku Soudce a vrah.

Nejlepšími dabéry se stali Balzerová a Vlach (zdroj: ČT24)

Ceny za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Podle pořadatelů mají zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu a být stimulem pro práci všech, kdo se na této umělecké disciplíně podílejí. Do letošního ročníku soutěže byly přihlášené snímky, které měly premiéru od 1. ledna do 30. prosince 2013. Porota hodnotila celkem 31 dabérských výkonů.

Součástí slavnostního večera bylo i udílení Ceny Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu, kterou letos získali Dana Syslová a Alois Švehlík. Cena Františka Filipovského za mimořádné dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků animované tvorby patří dabingu snímku Já, padouch II.

Cena Františka Filipovského za dabing 2014: Oldřich Vlach
Zdroj: Josef Vostárek/ČTK

Zvláštní cenu poroty za mimořádný dětský herecký výkon v dabingu získala Anna Marie Jurková za roli Marnie McBrideové ve snímku Zoo v krabici. Udělená byla i Cena diváků za nejlepší výkon nebo dílo v dabingu, cenu si odnesl herec Saša Rašilov.