Kozí příběh 2 dobíhá do cílové rovinky

Praha - Pokračování české animované komedie Kozí příběh pomalu ale jistě míří do kin. Filmařský tým finišuje práce na Kozím příběhu se sýrem, který by se měl na plátnech objevit již 25. října. Pro rodiče a jejich ratolesti tvůrci uveřejnili nový trailer, který trochu více odhaluje, o co se sympatická Koza a její noví kamarádi pokusí tentokrát.

Najít Čertův mlýn a vydat se za čerty do samotného pekla – šestice hrdinů si rozhodně neklade malé cíle. Oproti prvnímu dílu se počet hrdinů trochu rozrostl, a jak je v ukázce vidět, do pokračování přibyde pohádková trojice Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

„Oproti jedničce má Kozí příběh se sýrem o něco pohádkovější ladění a snažili jsme se do filmu dostat ještě více gagů a humoru, než tomu bylo u prvního dílu. Hodně práce jsme si dali i s animací, která je dotažena daleko za úroveň prvního dílu. Zároveň nechybí trocha tajemna a napětí, silná postava hlavního zloducha a lehce akční finále,“ potvrzuje rodinné ladění filmu režisér a producent Jan Tománek a dodává, že Kozí příběh se sýrem si uchovává svůj specifický výtvarný styl.

Zpracování snímku vstoupilo do poslední fáze. Tou jest nahrávání hudby Davida Solaře šedesátičlenným orchestrem. Za použití opravdového brnění a historických zbraní byly v minulém týdnu dodělány ruchy do filmu, kterých je více než šest tisíc.

„Film je vlastně hotový už rok a půl, kdy jsme dokončili nahrávání a vybrání z tří set dialogů z celkových tří tisíc natočených,“ překvapuje Tománek. Od té doby měl hlavní slovo mezinárodní tým animátorů, který hrubou animaci postupně přetvořil do finálního světa sýrového království a podle herců ve studiu dotvořil i gesta a projev jednotlivých postav. Některé záběry se upravovaly i sedmdesátkrát, než byli autoři plně spokojeni.