The Tap Tap opět nadělovali v opeře

Praha – Státní opera Praha patřila 5. prosince kapele The Tap Tap. Skupina hudebníků se zdravotním postižením zde uspořádla benefiční mikulášský koncert. Program nabídnul zajímavé hosty a také netradiční díl večerníčku. The Tap Tap v opeře zprostředkovala v přímém přenosu Česlí televize. Záznam naleznete v tomto článku nebo v archivu iVysílání.

The Tap Tap si do opery přizvali řadu hostů. Hit Michaela Jacksona Black or White si s kapelou zazpívala Klára Vytisková; Kamil Střihavka se představil v roli Jidáše s písní Jak ze sna procitám; skladba Známka punku zazněla v netradičním podání s Janem Haubertem z kapely Visací zámek.

Na pódiu se objevil Xindl X, který pro kapelu loni napsal písničku Ředitel autobusu, Tomáš Hanák nebo Dan Bárta. A také členové divadla Minor, kteří sehráli večerníček o Mikulášovi. „Tuhle hříčku jsem napsal na motivy prastarých lidových a loutkových her, které se hrály dětem už před dvěma sty lety a možná ještě dříve,“ prozradil režisér Jan Jirků.

The Tap Tap v Opeře 2011 (zdroj: ČT24)

Zpěváky doprovodil Pražský smíšený sbor a sbor La Grande Bande. Stejně jako v loňském roce nechyběl talentovaný handicapovaný klavírista Petr Hudec. Večerem provedli Jan Kraus a Ladislav Angelovič z The Tap Tap.

Výtěžek benefičního koncertu bude využit na pořízení technického vybavení nové budovy vzdělávacího centra Studeo podporujícího vzdělávání lidí s handicapem. Podpořit vzdělávání lidí s handicapem mohou diváci také formou DMS ve tvaru DMS STUDEO na číslo 87777.

The Tap Tap mají za více než deset let práce za sebou stovky koncertů a festivalů doma i v zahraničí. V současné době s předstihem připravují akci nazvanou Koncert proti konci světa, která se uskuteční den před koncem mayského kalendáře, 20. prosince příštího roku, v pražské O2 areně.

Některé benefiční koncerty přenášel živě i web ČT24. Připomenout si je můžete zde: